2021'in en iyi 3D Yazıcıları

Yakın gelecekte yaygınlaşabilecek cihazları merak ediyorsanız, 3D yazıcı kesinlikle bu cihazlardan biri. 2021 3D baskı için muhteşem bir yıl olacak. Hem kalite hem de maliyet açısından önemli yazıcılar raflarda yerini aldı. Zamanda geri adım attığımızda, belki on yıl önce, 3D yazıcılara insanlar pek aşina değildi. O zamanlar fabrikalarda ve varlıklı şirketlerde yüksek maliyetli makine ve ekipmanlar kullanılıyordu. Sadece küçük bir grup profesyonel bu makine ve ekipmanları inşa etme ve kullanma konusunda becerikliydi. Küçük kuruluşlar, yüksek maliyet ve diğer bazı sorunlar nedeniyle bu makinelerden yararlanmaktan mahrum kaldı.

Formlabs Form 2

Formlabs, SLA yazıcısını, biraz pahalı olabilen ancak optimum çıktılar elde etmek için herkes tarafından kullanılabilen lazerle çalışan bir yazıcı olan Form 2 adıyla piyasaya sürdü. Bu 3B yazıcı, pürüzsüz baskılar üretmek için kullanışlıdır ve baskıların enjeksiyon kalıplı olduğu hissini verir.

Bu yazıcının en önemli faktörü, pahalı olan Formlabs reçinesi üzerinde en yüksek sonucu vermesidir. Formlabs reçineleri çeşitli renk ve stillerde mevcuttur. Yazıcı o kadar popüler ki Google, Tesla, Boeing gibi ikonik şirketler bile prototip tasarlamak için bundan yararlanıyor. Kaliteye öncelik veriyor ve maliyeti düşünmüyorsanız, bu sizin için en iyi seçimdir.

Artıları: Muhteşem baskı kalitesi, otomatik reçine besleme, Wi-Fi, USB, Ethernet bağlantısı, dokunmatik ekran. Birden çok kullanıcı için uyarlanabilir.

Eksileri: Pahalı reçineler ve donanım, Testler büyük baskılarda ara sıra meydana gelen baskı hataları gösterdi ve ayrıca ana baskıda zaman alıyor.

Ultimaker S5

Ultimaker S5, ağırlıklı olarak ellerini çirkinleştirmeden parçalarını almak isteyen mühendisler için tasarlanmış bir tür 3D yazıcıdır. Yazıcı pahalı olsa da, hizmet verdiği çok çeşitli tesisler nedeniyle haklı. Hem verimli hem de sezgisel bir 3D yazıcı için can atan herkes, bu yazıcıya sahip olmak için akıllıca bir seçimdir. Yazıcı aynı zamanda işlevsel prototipler üretebilir.

İşletmeniz için işlevsel prototipler üretebilen ergonomik bir 3D yazıcı arıyorsanız, bu ideal bir seçimdir. Ultimaker S5, açık kaynaklı Cura yazılımı kullanılarak bir dokunmatik ekran veya telefon veya dizüstü bilgisayar kullanılarak düzenlenir. Yazıcı hem kablolu hem de kablosuz Ethernet arabirimi üzerinden internete bağlanır.

Artıları: Kullanımı ve kurulumu oldukça kolay, Çarpıcı baskı kalitesi ve büyük yapı hacmi ve çoklu malzeme yetenekleri.

Eksileri: Yüksek maliyetli yazıcı, nispeten yavaş baskı süresi ve 3. taraf malzemelerle kullanıldığında düşük kalite sunar.

LulzBot Mini v2

Taşınabilirlik konusuna gelince, tüm 3D yazıcılar elverişli değildir. Bir yerden diğerine taşınabilen ve çok az çabayla kurulabilen yalnızca birkaç 3D yazıcı vardır. Bu 3D yazıcılar, konumdan bağımsız olarak sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Aralarında en iyisi, her seferinde kolay bir kurulum sunan LulzBot Mini v2’dir.

Yazıcı uygun fiyatlı ve farklı malzemeleri işlemek için yeterince esnektir. Bu yazıcı, çalışmak için daha geniş bir baskı alanı ve ek malzemeleri işlemek için yeni bir esnek baskı kafası sağladığından öncekinden daha gelişmiştir. Test, LulzBot Mini v2’nin bitmiş üründe orijinal kalitesinden daha hızlı baskılar ürettiğini ortaya çıkardı.

Artıları: Kullanıcı dostu, güçlü yazılım, sakin çalışma, hızlı baskı, Destekleyici çeşitli filamentler, SD kart yuvalı LCD, Windows, macOS X ve Linux ile çalışır.

Eksileri: Bazen, baskı kalitesi

MakerBot Replicator +

Bu 3D yazıcı, ikonik Makerbot Replicator’ın halefidir. Önceki sürümün güçlendirilmiş sürümü olarak adlandırılabilir. Bu, orijinal versiyonuna kıyasla daha hızlı, yapı hacmi ve geliştirilmiş tasarımından kaynaklanmaktadır. Yazıcı biraz pahalıdır ve iş akışı özellikleri ekleyen profesyonel kullanıcılar için tasarlanmıştır.

Yazıcı, önceki versiyondan daha sessizdir ve güvenlik özelliklerini koruyarak büyüleyici bir baskı kalitesi sunar. Yazıcının, yazıcıyı kolaylıkla düzenlemenizi sağlayan yerleşik bir kamerası ve LCD monitörü vardır. Üstelik Makerbot, donanımlarının 380000+ saatlik kullanım için test edildiğini iddia ediyor ki bu olağanüstü.

Artıları: Crack baskı kalitesi, sezgisel yazılım ve kullanışlı eğitim desteği. USB, Wi-Fi, Ethernet ve USB flash sürücüden yazdırır.

Eksileri: 3. taraf filamentler için desteklenmeyen maliyetli cihaz ve MakerBot aracılığıyla yazıcı kurulumu karmaşık olabilir.

XYZprinting da Vinci Jr. 2.0 Mix

Bütçeye uygun bir 3D yazıcı arıyorsanız, XYZprinting da Vinci Jr. 2.0 Mix sizin için mükemmel bir seçimdir. Yazıcı, ev ile karşılaştırıldığında endüstriyel kullanım için daha uygundur. Yazıcı iki farklı renkte filament kullanabilir ve aynı anda yazdırmanıza izin verir. Bir modelin farklı parçalarını farklı renklerde yazdırabilir veya bir ekstrüder modülü ve yeni ikili besleme kullanarak 2 farklı rengi karıştırabilirsiniz.

Filament rengini de kolayca değiştirebilirsiniz, ancak bu sizi biraz yavaşlatabilir. Yazıcının göze çarpan özelliklerinden biri, sıcaklık gibi 3B baskı için ortamı kontrol etmenizi sağlayan kapalı bir birimin olmasıdır. Çevrenizde bir çocuk varsa, bu aynı zamanda bir güvenlik özelliği olarak da çalışır.

Artıları: İki renkli bir yazıcı için düşük maliyetli, hatalı baskı olmadan olağanüstü baskı kalitesi, USB, Wi-Fi ve SD kart üzerinden baskı.

Eksileri: Yavaş baskı süreleri, çok renkli mod bulanık görünümlü renkler oluşturur, tescilli filamentlerin kullanılmasını gerektirir.

Kaynak: Color Experts International